Boek: Griepje

Wat doe je wanneer en niemand om je heen meer te vertrouwen is? Wat doe je als je niet meer leven wilt? Hoe ga je met tegenslag om? Wie zijn er van waarde in jouw leven? Wat is jouw waarde? Wat doe je als je vijf dsm-diagnoses hebt en ze er nog niet uit zijn wat het nou is?

Het leven gaat niet over rozen, dat weten we allemaal. Helaas wordt de één meer geprikt door de doornen dan de ander. Toch is het de pijn die naar schoonheid leidt. 

Het leven is voor mij geen komedie maar een treurspel. Het gaat over de angst voor slechtere tijden en de angst wanneer die tijden aangebroken zijn. 

Het is een verhaal over vallen en opstaan. Over verliefdheid en relaties, vriendinnen en veranderende verhoudingen. Over elke keer een stukje wijzer worden. Over opgroeien, liefde, verslavingen, ziekten, crisissen, opname en doelen behalen. Het gaat over een jonge vrouw met veel ballast en lijden maar tussen de regels door is ze soms ook een gewoon mens. Ze verteld over wat iedereen kan overkomen, maar wat slechts bij een deel voorkomt. 

Het is een boek om de taboe rond psychische ziekten te doorbreken. Een verhaal dat je laat zien dat depressies te overwinnen zijn als je maar volhoud en vertroud. Het wordt beter en van beter gaat het naar goed als je er maar op durft te vertrouwen. Het gaat over verlangen naar zelfdoding maar het laat zien dat met hulp deze gedachten verdwijnen. 

Dit boek gaat over lijden en overwinnen maar nog veel meer over hoop. Hoop op een nieuwe goede dag, hoop op verbetering. Hoop dat je alle narigheid achter je kunt laten. 

Het is een boek over keuzes. Kiezen tussen doorgaan of stoppen. Kiezen voor jezelf of voor de ander. Kiezen voor kwaad of goed. Kiezen of je gaat kiezen.